IMG_1623.PNG

HALUATKO OPPIA SEISOMAAN KÄSILLÄSI? POSTAUSSARJA 3/3

January 31, 2019

Viimeisen osan aika, eli tarkoituksena jo nousta käsilläseisonta-asentoon käsien päälle. Kuten jo ensimmäisessä postauksessa todettu, käsilläseisontahan on pohjimmiltaan kaatumisen hallintaa eli ylös pääsemisen jälkeen tarvitaan vain hallintaa. 

Ensin on kuitenkin päästävä asentoon, joka ei välttämättä ole itsestäänselvyys jokaiselle. Ponnistamista käsilläseisontaan kannattaakin harjoitella rauhassa ja kokeilla erilaisia tyylejä; toisille sopii paremmin käsien jo valmiiksi maahan laittaminen, kun taas toiset haluavat ottaa "vauhtia" seisoma-asennosta. Kädet ja lavat pitää jo valmiiksi työntää suoriksi ja tiukoiksi seisoma-asennossa. sillä tämä tiukka työntöasento yhdessä sormien kanssa tasapainoilun sekä tiukan keskivartalon kanssa pysäyttävät liikkeen käsilläseisonta-asentoon. 

 

Asentoon tutustuminen kannattaa kuitenkin aloittaa pienestä ja edetä pienin askelin kohti seisonta-asentoa. Ensimmäisessä harjoituksessa, jossa mennään naama vasten seinään, kannattaa liike aloittaa kauempaa seinästä ja edetä kohti seinää askel kerrallaan. Etene harjoitukset järjestyksessä eli siirry aina seuraavaan vaiheeseen kun edellinen asento on hallinnassa. 

 

 

Eli ensimmäisenä harjoituksena:

1. Naama seinää vasten pito

Aloita harjoittelu kauempana seinästä. Aseta kädet lattiaan ja nosta jalat seinälle. Lähde pikkuhiljaa kävelemään askel askeleelta kohti seinää kunnes seinä tulee vastaan. Pidä keskivartalo tiukkana, asento on läpikäyty edellisessä postauksessa. Työnnä käsiä koko ajan suoraksi lavoista asti. 

Huomio, että alastulon tulee myös olla hallittu! 

 

 

 

 

2. Ponnistukset seinää vasten

Kun edellinen asento on hallussa, voit kääntää selän vasten seinää ja lähteä harjoittelemaan ponnistusta selkä seinää vasten. Voit joko halutessasi asettaa kätesi jo valmiiksi maahan tai ottaa lähtöasennon seisoma-asennosta. Lähde rauhallisesti ponnistamaan kohti seinää yksi jalka kerrallaan. Muista, että liian kovalla vauhdilla saat vain kantapääsi kipeäksi. Yritä ponnistaa enemmän ylöspäin kuin eteenpäin. Työnnön lavoista asti tulisi jo alkaa seisoma-asennosta. Yritä myös pitää jalat suorina matkan ajan. Yläasennossa purista jalat tiukasti yhteen ja pidä keskivartalo tiukkana. 

Tarkoituksena on, että asento pysähtyisi juuri ennen seinää -seinää ei siis ole tarkoitus tavoitella. 

 

 

 

 

3. Ponnistukset vapaaseen käsilläseisontaan 

Kun seinälle ponnistaminen alkaa olla varmaa ja saat asennon pysäytettyä jo ennen seinää, voit siirtyä harjoittelemaan ponnistusta ilman seinää. Voit aluksi pyytää kaverin varmistamaan, jos yksin ponnistaminen tuntuu hankalalta. Muista samat asiat kuin edellisessä harjoituksessa; ponnista enemmän ylöspäin kuin eteenpäin ja purista jalat tiukasti yhteen yläasennossa. 

Kun pääset asentoon ylös, muista pitää keskivartalo tiukkana ja hallitse kaatumista tasapainoilemalla kämmenen ja sormien välillä. 

 

 

 

Näillä vinkeillä pääset toivottavasti kohti tavoitettasi eli vapaata käsilläseisontaa! Kommentoi alle, lähtikö joku harjoituksista kokeiluun? Haluatteko tällaisia vinkkipostauksia lisää? 

 

- Emilia

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon