IMG_1623.PNG

HALUATKO OPPIA SEISOMAAN KÄSILLÄSI? POSTAUSSARJA 2/3

January 23, 2019

Jatkoa edelliselle osalle. Ensimmäiseksi keskityttiin lämmittelyihin, nyt alamme jo keskittymään itse asentoon. Käsilläseisonnassa (kuten monessa muussakin liikkeessä) keskivartalo on tärkeässä roolissa. Jos keskivartalon tuki ei käsilläseisonta-asennossa ole kunnossa, ei käsilläseisonta tule ikinä pysymään optimaalisessa asennossa. 

Fakta on käsilläseisontaa harjoiteltaessa, jos et saa asentoa hallittua lattialla (=ei painoa päällä), et tule saamaan asentoa kontrolliin, kun noustaan käsien päälle (=paino). 

 

Harjoitteet kannattaakin aloittaa lattialta ja lisätä haastetta pykälä kerrallaan, tai kuten seuraavissa kuvissa näkyy, laatikko kerrallaan. Kun asento on hallinnassa lattialla, voi edetä seuraavaan harjoitteeseen. Jos asento on jo harjoiteltu kuntoon, näillä harjoitteilla voi kasvattaa kestävyyttä käsilläseisontaa varten.  

 

Asentoon valmistavat asennot: 

 - Hollowpito seinää vasten vatsallaan ja selällään. Eli tarkoituksena on jännittää vatsalihaksia "kuppiasentoon", jolloin alaselkä on tiukasti alustaa vasten (tai kuviteltua alustaa vasten). Lantio kääntyy eteen, jolloin jalat kääntyvät lantion mukana muutamia senttejä. Työnnä samalla käsiä suoraksi seinää vasten niin, että korvat ja hauikset ovat vierekkäin. 

 

 - Boksin päällä pidot vatsallaan ja selällään 

Sama asento kuin ylläolevassa harjoituksessa, mutta nyt asentoa nostetaan irti maasta, jolloin joudutaan tekemään keskivartalolla vielä enemmän töitä. Tarkoituksena on, että ranteista nilkkoihin kulkisi suora linja! 

 

 

 - Kahden boksin välissä pidot vatsallaan 

Taas sama asento eli hollowpito, mutta nyt keskivartalo "roikkuu" ilmassa, jolloin joudutaan tekemään kovasti töitä, ettei selkä pääse notkolle, vaan alaselkää tulisi edelleen painaa (kuviteltua) alustaa vasten. 

 

 

 - 90 asteen pidot (ja siinä jalan nostot)

Viimeisessä harjoituksessa noustaan jo käsien päälle. Vartalon ja jalkojen tulisi muodostaa 90 asteen kulma, josta vuorotellen nostetaan jalkoja suoraksi ylös. Huomaa, että käsien tulee pysyä ihan suorina koko ajan, keskivartalon tiukkana ja painopisteen kämmenen alueella. Tarkoituksena on, että ranteista lantioon (ja nilkkoihin) kulkee suora linja.

Harjoituksen voi tehdä myös seinää vasten!  

 

 

Postaussarjan viimeisessä osassa keskitytään jo itse asiaan, eli noustaan käsien päälle ensin seinää vasten ja lopuksi ilman seinää. Vinkkejä myös luvassa ponnistuksiin eli miten sinne asentoon nyt tulisikaan päästä. 

Kerro kommenttiboksiin, tuliko uusia harjoituksia omaan treeniin vai oliko kaikki jo ennestään tuttuja?

 

- Emilia 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon