IMG_1623.PNG

HELPPO KASVISSOSEKEITTO

January 2, 2019

 

Syön yleensä työpäivän aikana kevyen lounaan ja illalla sitten hieman runsaamman päivällisen. Koen, kun päivällä lounaalla syö hieman kevyemmän aterian, jaksaa päivän aikana paremmin. Jos syön lounaalla runsaamman (=hiilihydraattipitoisemman) aterian, tuntuu iltapäivän aikana, että pitäisi ottaa nokoset ja aivot ovat ihan jumissa. 

Suosin siis lounaalla yleensä salaattia tai keittoa raejuustolla. Näin talvisin tekee mieli enemmän lämmittävää keittoa ja kesäkuumalla kallistun useimmin salaatteihin. 

 

Tässäpä resepti tämänhetkiseen suosikki kasvissosekeittooni. Aineksia ei ole montaa ja keitto on varsin helppo valmistaa, vaikkakin keittämiseen itsessään meneekin puolisen tuntia. Yksinkertaisuudessaan keittoainekset keitetään keskenään, maustetaan ja pistetään sekaisin sauvasekottimella tai blenderillä. 

 

 LÄMMITTÄVÄ PORKKANA-KOSKENLASKIJAKEITTO: 

 

- 700g porkkanoita

- 1,5l vettä

- 1 purjo

- 1 (100g) sipuli

- 1-2 punaista chiliä

- 2-4 valkosipulin kynttä

- 250g koskenlaskijaa

- mausteita (mustapippuria,  Himalajan ruususuolaa, muskottia, cayennepippuria..) 

 

 

Kuori vihannekset ja pilko hieman pienemmiksi keittoajan lyhentämiseksi. Muista huuhdella purjo, ettei keittoon tule multayllätyksiä. Chilistä kannattaa poistaa siemenet, mikäli et halua ihan supertulista keittoa. Mittaa sitten kattilaan noin puolet vesimäärästä (800-1000ml) ja kuumenna kiehuvaksi. Keittele vihannekset kannen alla kypsäksi. 

 

 Kun vihannekset ovat kypsyneet, jäähdytä keittoa hetki ja soseuta sitten pehmeät vihannekset ja vesi sauvasekoittimella tai blenderillä. Mitä kauemmin jaksat surruttaa, sen silkkisemmäksi keitto tulee. Itse käytin sauvasekoitinta tähän vaiheeseen. 

 

 

Soseutuksen jälkeen lisää keiton sekaan loput vedestä ja koskenlaskija. Kuumenna sitten keitto uudestaan ja kuumentamisen aikana mausta valitsemallasi mausteilla. Itse käytin tässä versiossa Himalajan ruususuolaa, mustapippuria ja inkivääriä. 

 

 

Nauti! 

 

Lämpimiä ajatuksia, 

 

- Emilia 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon