IMG_1623.PNG

KYSY VIISI -TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISESTA

January 1, 2019

Käsi ylös, kuka muu rakastaa listojen tekemistä ja kalenteriin raapustelusta? Ja siis nimenomaan piirtelystä ja kirjoittelusta, kalenteri tulee mielestäni olla paperinen ja piste. Olen kyllä joskus kokeillut puhelimen omaa ja sähköistä kalenteria vain todetakseni, ettei mikään voita kunnon paperikalenteria, johon saa piirtää ja kirjoittaa käsin ihan oman maun (ja taiteenlahjojen) mukaan. 

Rakastan itse myös värikoodata ja jaoitella asioita kategorioihin. Törmäsin sitten internetin ihmeellisessä maailmassa Bullet Journaliin eli bujoiluun ja ihastelin kateellisena muiden bujoilijoiden luomuksia Instagramissa ja Pinterestissä. Taisinpa silloin yrittää kopioida jonkun muun tekemää bullet journalia, mutta eihän siitä yhtä hieno tullut (tietenkään) ja luovutin. 

 

Nyt joulupukki oli kuitenkin tuonut lahjaksi kirjan, jossa selitettiin perinpohjaisesti Bullet Journalin idea ja innostuin uudestaan. Käytin joulunpyhät tuon kirjan lukemiseen ja päätin näin uuden vuoden kunniaksi aloittaa itsekin -ihan puhtaalta pöydältä niin sanoitusti. 

 

No mikä bujoilun ideanan sitten on? Tarkoituksena on pitää kalenteria, päiväkirjaa, to-do -listaa ja ihan vain ajatuksenvirtaa yksin kansien sisällä. Eli kaikki alkaa tyhjästä muistivihosta, jonne lähdet rakentamaan vuosinäkymää, kuukausinäkymää, päivänäkymää ja tulevaisuuslokia, jonne on tarkoituksena kirjoittaa ajatukset, ideat ja tehtävät heti ylös, kun ne päähän putkahtaa. 

 

 

 

Kirjassa annetaan muutenkin paljon vinkkejä elämänhallintaan ja tavoitteiden saavuttamiseksi. Koska itse aloitin nyt vuoden alusta täyttämään Bullet Journalinia, loin sen avulla tavoitteeni vuodelle 2019. Kirjassa esitellään metodi "kysy viisi", jonka avulla päästään pureutumaan tavoitteen ytimeen ja pilkkomaan tavoite osiin, jolloin sen saavuttaminen tuntuu helpommalta -lähdet vain kasaamaan palapelinpaloja yhteen.  

Otetaanpa käsittelyyn omat tavoitteeni vuodelle 2019. 

 

Ensimmäinen tavoitteeni on saada vedettyä yksi leuka. Seuraavaksi esitän itselleni seuraavan lauseen:  "En saa vedetyksi yhtään leukaa" 

Miksi? Koska minulla ei ole tarpeeksi voimaa.

Miksi? Koska leuanveto vaatii vahvoja käsi-, selkä -ja keskivartalolihaksia.

Miksi? Koska minulla ei ole näissä lihaksissa tarpeeksi voimaa. 

Miksi? Koska en ole tarpeeksi harjoittanut näiden alueiden lihaksia. 

Miksi? Koska en ole ollut tarpeeksi motivoitunut. 

 

Näin suurempi ongelma on pätkitty viiteen pienempään ongelmaan, joita voin lähteä ratkaisemaan yksi kerrallaan. Ja metodi on siinä mielessä armoton, että se paljastaa pohjimmiltaan syyn, miksi leuanveto on takunnut itselläni niin kauan - en ole ollut tarpeeksi motivoinut harjoittelemaan sitä. 

 

 

Muita tavoitteita vuodelle 2019 on itselleni kehittyä muutenkin voimisteluliikkeissä, järjestää aikaa säännölliselle harjoittelulle, nähdä perhettä ja ystäviä ja kasvattaa yritystoimintaa palkkatyön ohella -ja ehkä siitä ohikin. Olen kaikki tavoitteeni kirjoittanut auki samalla metodilla auki ja nyt niitä on helppo lähteä suorittamaan pala kerrallaan. 

 

Kirja oli itseni mielestä todella mielenkiintoinen ja suosittelenkin sitä kaikille, joita listojen ja kalenterien raapustelu kiinnostaa. Lähdenkin nyt innolla saavuttamaan tavoitteitani vuodelle 2019 kirjan oppien siivittämänä. Ensimmäiset sivut ovat nyt valmiiksi piirrettyjä  muistivihkooni ja tavoitteet jaettu sopiville aikaväleille. 

Toivottavasti muillakin tulee mahtava vuosi 2019! Muistakaa kaikki luoda itselleni ne tavoitteet, jotka tukevat juuri sinun unelmiesi saavuttamista. Jos uudenvuoden lupauksesi on saavuttaa paremmin toimiva keho tai lopettaa tupakointi -kokeile jakaa asia pienempiin osiin ja lähteä rakentamaan kokonaiskuvaa yksi asia kerrallaan. Muista, että teet asioita vain itseäsi varten, et muita miellyttääksesi. 

 

 

 

Näillä ajatuksilla kohti vuotta 2019, 

 

- Emilia 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon