IMG_1623.PNG

PINAATTILETUT (GL, M)

January 15, 2019

 Kävi viikonloppuna tekemään mieli itsetehtyjä pinaattilettuja ja tässä lopputulos! Tämä vaihtoehto letuista on gluteeniton sekä maidoton. Taikinassa voi tietenkin käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja tai tavallista maitoa, jos vatsa sen kestää! 

 

Resepti: 

  •  - 2 kananmunaa

     - 5 dl mantelimaitoa/vettä/kuplavettä 

  •  - 2.5dl Semperin Fin Mix -jauhosekoitusta

  •  - 1rkl sulatettua voita

  •  - 1tl suolaa

  •  - 1tl sokeria 

  •  - 150g pakastepinaattia

 

Sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin ja paista pannulla lettuja molemmin puolin muutama minuutti. Lettuja voi tehdä yhden isomman tai useamman pienemmän kerrallaan, itse tein neljä pientä lettua kerrallaan 28cm pannulla, lettuja taisi tulla parikymmentä kappaletta tällä taikinalla.  

 

 

Pinaattiletut ovat ainakin itselleni se kouluruuista ikisuosikki! Näistä omatekoisista tuli todella hyviä ja tulen varmasti tekemään lettuja uudestaan tällä reseptillä. Veikkaan, että nämä letut maistuvat myös perheen pienimmille! Lisuukkeeksi voi valita ihan oman mielensä mukaisesti raejuustoa, keitettyjä kananmunia (jolloin letuista saa myös hieman vielä ruokaisampia), hilloa, kastiketta..

 

Kerro kommenttiboksiin, lähtikö letut kokeiluun vai onko pinaatti ihan nou-nou? 

 

- Emilia 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon